Vanaf volgende week valt de ophaalkalender 2012 in alle Kempense brievenbussen. Hierop staat uiteraard alle vertrouwde informatie over ophaaldata en sorteerregels.

De ophaalkalender is natuurlijk onmisbaar om tijdig de verschillende afvalsoorten buiten te plaatsen. Met enkele nieuwe toepassingen wil IOK Afvalbeheer het gebruiksgemak van de kalender vergroten. Het is vanaf nu mogelijk om de ophaaldata te uploaden in je eigen digitale kalender, dit kan via http://www.iok.be of door met je smartphone de QR-code op je gedrukte kalender te scannen.

Mis in 2012 geen enkele ophaling van je afval

Vanaf 2012 is het ook mogelijk om de ophaaldata van je persoonlijke ophaalkalender te uploaden in je digitale kalender (bv. google, outlook, iPhone agenda …) . Dit via de digitale ophaalkalender op www.iok.be maar ook via een QR-code op de gedrukte ophaalkalender.

Nieuw en uniek in Vlaanderen! Een QR-code op je ophaalkalender

Op de ophaalkalender* is een QR-code of Quick Respons code gedrukt. Met een smartphone kan je deze code scannen. Je krijgt dan onmiddellijk je persoonlijke ophaalkalender op je scherm en kan de ophaaldata vervolgens inlezen in je agenda. Zo mis je nooit meer een ophaling.
 
*Op de kalenders van de gemeenten Arendonk, Retie en Vosselaar worden meer dan 3 verschillende sectoren getoond. Omdat de kans op vergissingen bij het uploaden door de burgers daardoor te groot is, zijn er op kalenders van deze gemeenten geen QR-codes geplaatst. Uiteraard kunnen de burgers deze data wel importeren in hun agenda via http://www.iok.be.